L’AMI CREU QUE LA MOCIÓ DE CONFIANÇA HA «REFORÇAT» I HA «DONAT ENERGIA» AL PROCÉS

2016-09-29_17-59-29

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) considera que la moció de confiança que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha superat aquest dijous «reforça» i «dóna energia» al procés d’Independència de Catalunya. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha assegurat, després del debat del Parlament, que la moció ha estat «una oportunitat» per recosir la unitat dels diputats independentistes i per mostrar «una majoria parlamentaria més solida» i «sense fissures». Aquesta unitat i la mobilització ciutadana, després de la manifestació de l’11 de setembre, fan aquest procés «imparable».

La màxima responsable de l’AMI creu que la moció ha servit per visualitzar la feina interna que s’està fent «per entrar amb garanties a la fase final d’aquest procés» que serà el referèndum, tant si és acordat amb l’Estat com si aquest acord no és possible. En aquest sentit destaca «la claredat» del president de la Generalitat en la seva intervenció. Lloveras, que presideix una entitat amb alcaldes de tots els colors polítics, no creu que els pressupostos tornin a ser un entrebanc per tirar endavant la legislatura: «Són uns pressupostos i generen el seu debat però crec que hi ha voluntat d’afrontar-los amb una visió oberta» ha dit.

Respecte del fet de poder sumar al procés altres formacions com Catalunya Sí que es pot, la presidenta de l’AMI és optimista perquè hi ha ponts oberts. Lloveras pensa que s’hi poden acabar sumant aquelles forces que «més enllà de què votarien, defensen que hi hagi la consulta».

Diferents membres de l’executiva de l’AMI han passat aquests dos dies de debat pel Parlament de Catalunya. A més de Neus Lloveras, que és diputada de Junts pel Sí, també han passat per la cambra catalana, entre d’altres, el vicepresident, Jordi Gaseni o el secretari, Joan Rabasseda.

Comparteix aquesta informació