L’AMI es felicita del pas fet pel Parlament perquè avança cap a un procés constituent

Parlament Sobirania Popular

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) celebra l’aprovació, per part del plenari del Parlament de Catalunya, de les conclusions de la comissió del Procés Constituent. La cambra catalana ha aprovat aquestes conclusions aquest dimecres 27 de juny amb 72 vots a favor i 52 vots en contra. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras celebrava, al final de la votació, que el procés de construcció d’una nova república faci un pas més «acomplint els passos que s’havien fixat». Lloveras admet que, en l’àmbit ciutadà, podia haver-hi la percepció que el ritme del procés s’havia alentit però diu que el Parlament «continua treballant» per tirar endavant el mandat democràtic de les urnes i que l’AMI serà un agent més per garantir que aquest vagi endavant.

«El país està anant cap on una gran majoria de ciutadans desitja» ha assegurat Lloveras que ha lamentat «afirmacions i amenaces» fetes durant el ple pel diputat del grup PPC, Xavier Garcia Albiol. Aquestes «actituds antidemocràtiques» reafirmen, segons la presidenta de l’AMI, que cal modificar les lleis per treballar «per un país diferent».

La presidenta ha estat acompanyada del vicepresident de l’AMI, Jordi Gaseni, i dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart que també han fet una valoració molt positiva del pas fet pel Parlament.

Comparteix aquesta informació