L’AMI CELEBRA QUE COLAU MANTINGUI EL SEU COMPROMÍS DE FER UNA CONSULTA SOBRE L’ADHESIÓ A L’ASSOCIACIÓ

Reunió Colau Pisarello

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) celebra que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, mantingui el seu compromís de fer una consulta sobre l’adhesió de la capital del país en aquesta entitat que agrupa més de 800 organismes municipals. Una representació de l’executiva de l’AMI s’ha reunit aquest divendres 29 de juliol, a la tarda, amb l’alcaldessa i amb el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pissarello. En la trobada feta al saló ciutat de la casa consistorial, l’AMI ha presentat els seus objectius i un informe jurídic que avala consultar a la ciutadania l’adhesió a l’entitat. L’AMI i els màxims representants de la ciutat s’han emplaçat al setembre per continuar les converses.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha recordat que l’adhesió ja va ser votada per majoria el 7 de setembre de 2015. La majoria va ser simple i per una plena adhesió cal majoria absoluta. Per això, s’entén que la consulta ciutadana és un camí de consultar una possible adhesió. Lloveras considera que seria important tenir la capital de Catalunya a l’AMI en un moment «important de construcció d’estructures d’estat» i amb una xarxa que ja integren prop de 800 municipis catalans.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pissarello, assegurava, a la sortida de la reunió, que el seu és un govern «favorable a les consultes i el dret a decidir». En aquest sentit ha dit que al setembre, un cop resolts aspectes com la qüestió de confiança al president de la Generalitat, es mantindran contactes amb grups polítics i municipis de l’àmbit metropolità per valorar l’opció de fer la consulta. El primer tinent d’alcalde ha assegurat que aquest divendres és un «dia trist» perquè el govern espanyol es torna a negar a afrontar políticament l’encaix de Catalunya amb l’Estat espanyol.

A més de Lloberas, la delegació de l’AMI estava formada pels vicepresidents, Eudald Calvo (alcalde d’Argentona) i Montse Fornells (alcaldessa de Vilanova de l’Aguda) i els vocals de l’executiva Josep Andreu (alcalde de Montblanc) i Jordi Munell (alcalde de Ripoll).

Comparteix aquesta informació