Concentracions per demanar un nou país lliure de corrupció d’Estat

concentracio pais lliure 30

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural (OC) han demanat aquest dimecres, 22 de juny, davant de la delegació del govern d’Espanya a Barcelona, «un nou país lliure de corrupció d’Estat». Aquest mateix acte també s’ha celebrat en altres punts de Catalunya com Girona, Tarragona o Lleida i s’ha convocat en un temps record. Les concentracions han servit per denunciar la guerra bruta de l’Estat contra el procés independentista que ha quedat clarament provada amb les gravacions de les converses entre el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Diaz, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

Les tres entitats convocants han llegit el manifest conjunt elaborat per denunciar aquests fets (llegir aquí) i posteriorment hi ha hagut la intervenció dels màxims responsables de les entitats sobiranistes: el vicepresident de l’AMI, Jordi Gaseni, el president d’OC, Jordi Cuixart i el president de l’ANC, Jordi Sánchez. Jordi Gaseni ha assegurat que les filtracions de les converses «refermen» unes sospites però reforcen el desig de Catalunya de ser un nou estat d’Europa. En aquest sentit ha esperonat a seguir «corrent» perquè aquest moment arribi proximament. El vicepresident de l’AMI ha denunciat que, des de fa anys, els municipis independentistes també són víctima de la persecució política per part de l’estat amb «multitud de procediments judicials» que volen impedir que el municipalisme independentista sigui un agent polític de l’actual procés. Aquests fets que, segons Gaseni, no han de quedar impunes, també han de servir «com un anhel d’un nou estat».

L’AMI hi ha estat representada per membres dels seus diferents òrgans de govern en les concentracions que s’han fet en d’altres punts de Catalunya. A Girona hi ha participat l’alcaldessa, Marta Madrenas o a Tarragona, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Comparteix aquesta informació