L’AMI continuarà empenyent des del municipalisme ‘perquè la independència de Catalunya sigui l’únic objectiu incontestable’

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) és una entitat que agrupa més de 800 ajuntaments i organismes públics per tal d’impulsar, des de l’àmbit municipalista, el procés d’independència de Catalunya. L’AMI és una entitat plural i transversal amb diferents sensibilitats polítiques en el món independentista. Des de l’any 2011 que es va constituir, el procés ha progressat i madurat gràcies a l’esforç de tothom (societat civil, forces polítiques i tots els nivells de les institucions polítiques catalanes) i Catalunya ha fet passos importants per poder exercir la seva plena sobirania.

En les darreres hores, el fet que el Govern no hagi pogut tirar endavant la tramitació parlamentària dels pressupostos de la Generalitat al Parlament ha situat en una nova etapa, més delicada i fràgil, el procés en via parlamentària. Des de l’AMI es lamenta aquest ‘obstacle’ però també s’afirma que, des de la pluralitat política del món local, es continuarà treballant, dia sí i dia també, perquè aquell anhel que va portar a la creació de l’entitat segueixi endavant. Estem convençuts que un estat propi és l’eina clau que ajudarà a millorar la qualitat de vida dels ciutadans dels nostres municipis.

L’AMI no es cansarà de buscar i propiciar aquells punts d’acord perquè el procés d’independència continuï endavant. Som conscients que el repte d’un estat propi és majúscul i que l’independentisme està integrat per molts colors i textures. Per l’esforç que tot això requereix, cal seguir avançant, des de la pluralitat i representativitat que cadascú representa, per aconseguir majories polítiques i socials que facin possible que Catalunya arribi a convertir-se en un nou estat d’Europa. L’AMI seguirà empenyent des del món local perquè, malgrat les dificultats, la independència de Catalunya sigui l’únic objectiu incontestable.

Comparteix aquesta informació