L’executiva de l’AMI presenta el seu pla de treball a Forcadell i reitera el suport al procés

audiencia presidenta parlament

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha rebut aquest dilluns a la tarda en audiència a la nova executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), escollida el passat 8 d’abril en l’assemblea general que es va fer a Cerdanyola. La delegació de l’AMI, encapçalada per la nova presidenta, Neus Lloveras, ha exposat a la segona màxima autoritat del país, els eixos del mandat i ha encoratjat al Parlament a seguir endavant amb el procés iniciat per la construcció d’una nova república. Actualment l’AMI està integrada per un total de 786 municipis i 50 organismes com consells comarcals, diputacions i altres institucions del món local.

 

En la reunió, l’executiva ha esbossat breument a la presidenta algunes de les iniciatives que l’AMI vol endegar els pròxims mesos i que es preveu que s’aprovin en la reunió de la nova executiva que es farà el divendres, 27 de maig, a Roses (Alt Empordà). Neus Lloveras ha assegurat a la sortida de la reunió que les accions plantejades que han exposat a la presidenta es fan per «construir», des del món municipal, una nova república «en positiu». La presidenta ha assegurat que la judicialització del procés no aconseguirà condicionar l’acció de l’AMI de treballar per la independència amb «el mandat clar que ens han donat els nostres plens municipals». Neus Lloveras ha assegurat que la pluralitat política és un dels valors de l’AMI, en un mandat on, en l’àmbit nacional, hi ha 72 diputats independentistes «ahir, abans-d’ahir, avui i demà».

A més de Lloveras, la delegació de l’AMI ha estat integrada pel vicepresident primer, Jordi Gaseni, el vicepresident segon, Eudald Calvo, la vicepresidenta, Montserrat Fornells i el secretari, Joan Rabasseda.

Comparteix aquesta informació