El món local rebutja la prohibició de l’estelada a la Copa del Rei i exigeix una rectificació immediata

esteladescampnou10

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), en representació del món local, volen mostrar clarament que la prohibició de portar estelades a la final de la Copa del Rei, que es jugarà a l’estadi Vicente Calderón de Madrid, entre el Barça i el Sevilla, anunciada per la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, és un atac directe i inacceptable a la llibertat d’expressió de tots els catalans i catalanes.

Emparant-se amb l’article 66 de la Llei de l’Esport, on es prohibeix l’exhibició de símbols violents o racistes, armes i material pirotècnic en espectacles esportius, la Delegació del Govern Espanyol a Madrid, en un acte de cinisme, de menyspreu i d’ignorància, ha prohibit l’entrada d’estelades en un partit de futbol.

Cal recordar als prohibidors, que la resolució del Parlament de Catalunya 497/X avala l’estelada com a un símbol que representa un anhel i una reivindicació democràtica, legítima, legal i no violenta. L’estelada és, per tant, una bandera democràtica que representa la voluntat de milions de catalanes que clamen per la llibertat del seu país.

No acceptarem, per fals i per ridícul, que s’equipari l’estelada, amb un símbol violent o racista o una arma. Per aquest motiu, des del món local, clar defensor de la llibertat del poble català, es vol mostrar el rebuig rotund a l’atac directe a la llibertat d’expressió dels catalans i catalanes que volen assistir a la final de la Copa del Rei, que comporta la mesura de prohibir l’ús d’estelades.

Demanem que es reconsideri la decisió i que es permetin entrar a l’estadi estelades com amb la mateixa normalitat com fins ara, com a un símbol democràtic, pacífic i que representa la voluntat de molts catalans i catalanes.

Comparteix aquesta informació