L’AMI reitera el seu suport als responsables polítics del 9N davant del Tribunal Superior de Justícia

IMG_8668
El president provisional de l’AMI, Pep Andreu, conversa amb Francesc Homs, abans de que aquest entrés a declarar al TSJC.

El món sobiranista s’ha concentrat aquest dilluns 7 de març a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per acompanyar l’ex conseller Francesc Homs en el moment d’entrar a declarar com a responsable polític del 9N. Com ja es va fer en el seu moment amb Joana Ortega, Irene Rigau i Artur Mas, una representació de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), encapçalada pel seu president provisional Pep Andreu i formada per una àmplia representació d’alcaldes i càrrecs electes vinguts de tot el país, han assistit a la concentració per donar suport a l’exconseller. La convocatòria s’havia fet conjuntament amb Òmnium Cultural (ÒC) , l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Les entitats han denunciat la imputació de càrrecs electes per haver seguit el mandat democràtic dictat per la ciutadania i una majoria parlamentària i haver organitzat la consulta del 9N. Pep Andreu, president de l’AMI, ha apuntat que, tot i aquesta onada judicialitzadora, “el municipalisme català estarà sempre a favor de les llibertats del poble i actuarem conjuntament amb les altres institucions i entitats”. Miquel Buch, president de l’ACM, ha manifestat que si “avui ens persegueixen per posar les urnes, demà potser ens perseguiran per manifestar-nos i dir el que pensem, per tant, hem de combatre aquesta manera de fer política. Els ciutadans i ciutadanes tenim dret a expressar-nos lliurement”.

Des de les entitats socials també s’han manifestat en el mateix sentit. Jordi Cuixart, president d’ÒC ho ha resumit dient que els “actes com el d’avui són una mostra de la judicialització del contenciós entre Catalunya i l’Estat espanyol”. Per últim, Jordi Sànchez, president de l’ANC ha sentenciat que amb totes les mobilitzacions de la societat civil “tard o d’hora l’Estat espanyol haurà d’acceptar una canalització democràtica dels anhels de la ciutadania”.

Comparteix aquesta informació