Més de 500 electes locals han acompanyat el president Mas a les portes del TSJC

Clam del món local perquè el #9NSomTots
Alcaldes i regidors d’arreu de Catalunya, camí del TSJC per donar suport al president Mas

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han reunit avui a més de 400 alcaldes i alcaldesses, centenars de regidors i regidores d’arreu del país i els presidents de les quatre diputacions per donar suport al president Mas en la seva compareixença al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a imputat per la celebració de la consulta del 9N. La major part d’alcaldes portava la vara municipal, l’escut o l’espasí de la seva població.

La comitiva, que han encapçalat l’alcalde de Girona i president de l’AMI, Carles Puigdemont, i l’alcalde de Premià de Mar i president de l’ACM, Miquel Buch, s’ha citat a les 8.30 h del matí davant del Parlament i s’ha dirigit cap el Palau de Justícia, travessant el Parc de la Ciutadella per l’avinguda dels Til·lers fins arribar al passeig Lluís Companys, on han esperat l’arribada del president Mas. Allà, s’hi han unit els membres del Govern de la Generalitat i els diputats de Junts pel Sí i la CUP. La marxa ha acabat davant del TSJC, on esperaven diversos milers de persones que corejaven “Mas president, Catalunya independent”.

El president Mas saluda Carles Puigdemont, president de l'AMI
El president Mas saluda Carles Puigdemont, president de l’AMI

Després de l’entrada del president al Palau de Justícia, Carles Puigdemont, president de l’AMI i alcalde de Girona, ha manifestat que “hem volgut estar presents a la capital de Catalunya, investits del símbol que representa el nostre poder democràtic, la vara, l’escut o l’espasí, per donar suport al president Mas i expressar el nostre rebuig a unes imputacions i a unes querelles polítiques que en democràcia no son acceptables” i ha afegit que “hem volgut traslladar la veu dels nostres veïns i veïnes de cada racó del país que aquests dies ens han expressat la seva indignació per aquestes imputacions, i estem defensant la dignitat democràtica de Catalunya i amb ella el dret a decidir”.

Miquel Buch, president de l’ACM, ha manifestat que “més de 500 alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de tot Catalunya estem aquí fent costat al president, però també representant els nostres ciutadans en defensa de la justícia, de la llibertat i de la democràcia”. Buch ha assegurat que “no estem d’acord en que es judicialitzi un procés tant natural, tant participatiu i tant net com va ser el del 9 de novembre passat”.

Comparteix aquesta informació