Pel president de l’AMI hi ha un espai de confluència entre l’entitat i l’Ajuntament de Barcelona

Joan Rabasseda, Miquel Buch, Carles Puigdemont i Josep Andreu al ple
Joan Rabasseda, Miquel Buch, Carles Puigdemont i Josep Andreu, al ple

Aquest matí, el Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha debatut l’entrada del consistori a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). En l’únic punt de l’ordre del dia, la proposta ha obtingut 17 vots a favor (CDC, ERC i CUP), 12 en contra (PSC, PP, C’S) i 12 abstencions de l’equip de govern, Barcelona en Comú i de la regidora d’UDC. Els Estatuts de l’AMI marquen que per ser membre de ple dret cal tenir la majoria absoluta del consistori. Tot i això es buscarà un espai de confluència per tal que l’AMI i l’Ajuntament de Barcelona puguin treballar plegats.

Carles Puigdemont, president de L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha valorat positivament que Barcelona no tanqui les portes a l’adhesió a l’AMI “ja que hi ha un espai per tal que puguem trobar vies de col·laboració i de comprensió mútua”. I ha afegit que “això ha de passar en el moment en que l’Ajuntament de Barcelona decideixi encarar l’adhesió a l’AMI”.

Puigdemont ha avançat que es buscarà una fórmula de col·laboració amb l’AMI que no serà nova; “en els 4 anys de vida de la nostra Associació, alguns ajuntaments han estat col·laborant com a convidats o observadors, això vol dir que han participat en les reunions i han rebut la informació de l’AMI. Això ha anat bé perquè alguns d’aquests ajuntaments, com seria el cas de Cerdanyola del Vallès, han evolucionat, amb el temps, cap a la majoria absoluta”.

El president de l’AMI, acompanyat dels vicepresidents Pep Andreu (alcalde de Montblanc) i Miquel Buch (alcalde de Premià de Mar i president de l’ACM), i el secretari de l’Associació Joan Rabasseda (alcalde d’Arenys de Munt), han assistit avui al ple extraordinari de l’Ajuntament de Barcelona on es votava la proposta d’adhesió a l’associació presentada pels grups polítics de CDC, ERC i la CUP.

El president de l’AMI ha afegit que “la posició de Barcelona en Comú evidencia que han buscat una excusa poc sòlida per no votar favorablement, en aquest cas els nostres Estatuts”. Ha afegit que “aquesta ambigüitat no acaba de comprendre’s, sembla una ambigüitat tàctica, i hi ha un error profund també en el fet de dir que hi ha una majoria de la ciutadania que desconeix l’existència de l’AMI, amb més de 740 municipis de Catalunya que en són membres”.

Link a totes les fotos i declaracions: http://1drv.ms/1ENgfYA

Comparteix aquesta informació