AMI, ACM, ANC i Òmnium promouran accions de suport al president Mas per la seva imputació pel 9N

La Comissió Executiva de l'AMI, a Argentona (Maresme)
Regidors i alcaldes membres de la Comissió Executiva de l’AMI, a Argentona

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural preparen accions de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, l’ex vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, arran de la seva imputació per l’organització de la consulta del 9N. Aquestes accions es concretaran la pròxima setmana, segons s’ha acordat a la reunió extraordinària de la Comissió Executiva de l’AMI celebrada avui a Argentona (Maresme), a la qual han participat també el president de l’ANC, Jordi Sànchez, i Jordi Bosch, responsable de l’àrea institucional d’Òmnium Cultural.

Segons ha explicat l’alcalde de Girona i president de l’AMI, Carles Puigdemont, “hem de donar una resposta única i conjunta al què és una agressió a la democràcia en tota regla”. “En aquestes darreres hores –ha afegit –, la indignació ha estat creixent, perquè els nostres associats se’ns han adreçat per demanar-nos que donéssim la resposta que expressi més nítidament aquesta sensació d’agressió col·lectiva com a país a drets fonamentals que hem patit”.

D’altra banda, l’Executiva de l’AMI ha valorat en clau municipalista el resultats de les eleccions del 27S i ha destacat que les forces independentistes s’han imposat a 912 municipis de Catalunya (el 96 % del total), així com a 36 de les 42 comarques (86% del total).

27-S_vot-independentista_CATALUNYA

Amb 14 alcaldes electes com a diputats a la nova cambra catalana, Puigdemont ha volgut destacar que “els membres de l’AMI i el municipalisme estan més presents que mai al Parlament per continuar donant suport al procés i perquè els ajuntaments siguin una peça cabdal en la construcció del nou país”.

Des de la celebració de les eleccions municipals, i especialment durant el mes de setembre, l’AMI ha rebut un número important de noves adhesions, concretament de 65 nous membres (59 municipis, 4 consells comarcals i 2 entitats municipals descentralitzades (EMD).

El president de l'ANC, a l'Executiva de l'AMI a Argentona
El president de l’ANC, amb els alcaldes Andreu, Calvo, Puigdemont i Rabasseda, a Argentona
Comparteix aquesta informació