Puigdemont exigeix que en el nou estat català els ajuntaments tinguin un paper rellevant en les preses de decisió

20060325604_32df2a67fb_kEl president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha demanat que “en el futur Estat català els municipis aspirem a estar a la sala de comandament del país, hem de convertir-nos en part activa i decisiva d’aquesta nova organització”. I ha afegit que ”el desafiament profund de la descentralització moderna és trobar la fórmula i el model mitjançant el qual polítiques nacionals, i l’educació és una política nacional, estructural, de qualsevol nació, també siguin traslladades a l’àmbit de decisió local i regional i això ha de passar”. “Sempre ens comparem amb altres democràcies que donen aquest paper rellevant als ajuntaments i no em fem cas”.

20674713902_c76f8a3aa2_kD’altra banda, Puigdemont ha manifestat que a “l’Estat espanyol el paper que ha reservat als municipis en el món educatiu és el paper de majordomes, tenim les claus i quan falta alguna cosa som-hi, però res més, i això no només es l’educació sinó en els serveis socials o en temes mediambientals”.

Carles Puigdemont ha fet aquestes declaracions en una taula rodona sobre Municipis i Educació celebrada aquesta tarda a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) al Liceu Renouvier a Prada de Conflent.

L’acte ha comptat també amb la presència, de Miquel Oliver (alcalde de Manacor), Maria Josep Ortega (alcaldessa de Carlet), David Rodríguez (alcalde de Solsona), Jaume Casals (alcalde de Navàs), Mateu Ferrà (alcalde de Banyalbufar) i Francesc Manent (alcalde de Sant Andreu de Sureda). Joan Becat, geògraf i director del Centre de Recerques i d’Estudis Catalans, ha estat moderat la taula.

Comparteix aquesta informació