Puigdemont apel·la a l’esperit de la batalla de Talamanca per afrontar les eleccions del 27S

IMG-20150813-WA0010

Carles Puigdemont, president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Girona, va apel·lar a “l’esperit de la batalla de Talamanca” per afrontar les pròximes eleccions del 27 de setembre. Fent referència a la Guerra de Successió, va destacar que “durant molts anys ens havia dominat l’estigma de Barcelona, on es va perdre la batalla, però que ens havíem oblidat de ‘l’esperit de Talamanca’, on sí que havien guanyat les tropes catalanes perquè ‘s’ho havien cregut’.

Puigdemont també va afegir que “des del 1714 no ens havíem rendit mai i ara la causa ens reclama la victòria i ens necessita a tots”, en referència a les pròximes eleccions del 27s.

El president de l’AMI va participar ahir dijous, 13 d’agost, a l’acte de commemoració del 301è aniversari de la batalla que va suposar la darrera victòria de l’exèrcit català a la Guerra de Successió, i que va comptar també amb la presència, de Josep Tarin, alcalde de Talamanca, Muriel Casals, número tres de la candidatura unitària Junts pel Sí, Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana, i Jordi Corrons, president d’Òmnium Cultural al Bages.

L’acte, a banda dels parlaments, va consistir en una ofrena floral al Monument Memorial 1714, hissada de la senyera i la salva Miquelets de Catalunya.

IMG-20150813-WA0006

Comparteix aquesta informació