Reus aprova al ple municipal incorporar-se a l’AMI

IMG-20150713-WA0002
Un moment del ple d’aquest dilluns a la tarda

El Ple municipal de l’Ajuntament de Reus (Baix Camp) ha aprovat avui per majoria la seva incorporació a L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), convertint-se en el municipi més gran en nombre d’habitants que formarà part de l’entitat sobiranista, desprès de Girona.

L’adhesió ha comptat amb el suport dels regidors CIU (7), CUP (6), ERC-MES-MDCAVANCEM (2), ARA REUS (2), així com els vots en contra de Ciutadans (4), PSC (4) i PP (2).

Des de l’entitat es preveu que amb el nou escenari municipal després de la constitució dels consistoris el 13 de juny, hi ha 119 nous municipis que tenen possibilitat de sumar-se a l’organització, així com les diputacions de Barcelona i Tarragona i els consells comarcals de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Baix Camp, Baix Penedès, Garraf, Moianès i Segrià.

Josep Andreu, vicepresident de l’AMI i alcalde de Montblanc, ha assistit al ple de Reus i ha manifestat que “la incorporació d’aquest municipi és molt important i també és una prova del clar creixement del vot sobiranista en formacions polítiques favorables al procés que suposen un 70,41% dels regidors, comptant baix”. Segons Andreu, “és probable que superem els 800 ajuntaments associats, que representarien un 87,5 % del total de tot Catalunya”.

Lleida i Calafell pacten no entrar
L’AMI lamenta la decisió presa pels alcaldes de Lleida i Calafell de no formar part de l’associació i que, fins i tot, que aquesta decisió s’utilitzi com a contrapartida pel pacte de govern amb partits com Ciutadans.

Comparteix aquesta informació