‘Ara és l’hora’ omple el Sant Jordi per encarar la recta final cap a la independència

24M Fem la independència des dels ajuntaments
Moment del mosaic a l’acte del 24A al Palau Sant Jordi de Barcelona

La campanya unitària ‘Ara és l’hora‘ ha omplert el Palau Sant Jordi en un gran acte carregat de raons i d’energia per encarar la recta final cap a la independència. “Tornen les urnes, tornem al carrer” ha estat un punt d’inflexió per encarar dos comicis vitals. Més de 800 alcaldables i representants del món municipal han desplegat una immensa lona amb el lema 24M Fem la independència des dels ajuntaments; mentre les grades han fet un immens mosaic de la senyera, en la que ha estat la gran imatge de la nit.

Al discurs final, Muriel Casals ha destacat la importància dels municipis i les eleccions del 24 de maig, ja que els ajuntaments són els primers a resoldre els problemes que afecten els ciutadans: “Fer front a aquest repte exigeix disposar dels recursos justos i eliminar les traves que actualment posa l’estat espanyol, creiem que la nova República Catalana serà el millor instrument per resoldre aquestes qüestions d’ordre social”. Casals, que ha agraït la tasca dels alcaldes i ajuntaments pel seu paper al passat 9N, ha dit que “quan la ciutadania, la societat civil, les institucions i partits hem compartit un mateix horitzó hem estat imparables”. “Ho tornarem a fer!”, ha conclòs.

Carme Forcadell, per la seva banda, ha dit que “el 27S tenim el repte més gran i excepcional que hem tingut mai com a país”, i ha afirmat que “el 24 de maig demostrarem que els catalans quan votem, votem majoritàriament independència”. “Sabem que construir la república catalana és el projecte més il·lusionant, innovador i més trencador i l’únic que té el futur garantit, perquè no hem de demanar permís a ningú per fer-lo possible”, ha explicat, per afegir que “cap govern ni cap estat podrà aturar la democràcia, cap govern ni cap estat podrà impedir que els 27S capgirem la història!”.

L’acte ha remarcat el poder municipal amb les intervencions de Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que ha explicat que “ningú pot manllevar-nos la democràcia ni la llibertat”. Per la seva banda, el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Vila d’Abadal, ha afirmat que “la darrera etapa s’inicia avui i aquí. Demostrarem que som molts!”, ha explicat.

Comparteix aquesta informació