Vila d’Abadal proposa dues llistes per desencallar la situació a les eleccions plebiscitàries

Josep M. Vila d'Abadal, president de l'AMI
Josep M. Vila d’Abadal, president de l’Associació de Municipis per la Independència

L’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Vila d’Abadal, ha manifestat aquest matí que és optimista respecte a la convocatòria de les eleccions catalanes i que les fórmules que hi ha sobre la taula segur que “trobaran el seu encaix entre els partits que estan a favor del dret a decidir”.

El president de l’AMI també ha volgut destacar que Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’AMI van demanar la reunió al president de la Generalitat, Artur Mas, i al líder d’ERC, Oriol Junqueras, que es va celebrar el passat 27 de desembre. En el decurs de la trobada, Vila d’Abadal va proposar un pla híbrid, una fórmula mixta per trobar una sortida que sintetitzi la proposta del president i la d’ERC i que permeti desencallar la negociació de les llistes. Vila d’Abadal va proposar de presentar dues llistes, una de transversal encapçalada per Artur Mas i en la qual hi hauria persones de la societat civil que s’han significat a favor de la independència i una segona que seria la que aniria sota les sigles d’ERC i estaria més dins l’àmbit del partit.

Vila d’Abadal també ha recordat “el gran sentit de país” que tenen els partits i aquest sentiment “s’imposarà per damunt que qualsevol interès partidista”.

Comparteix aquesta informació