Suport total de l’AMI a la denúncia internacional contra l’actitud del Govern espanyol amb el 9N

Parlament de Catalunya
Més d'un centenar d'electes han signat la denúncia, avui al Parlament

Els membres de la directiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han signat avui el text de denúncia que els càrrecs electes de les diverses institucions de Catalunya, de les Corts espanyoles i del Parlament Europeu, presentaran a institucions internacionals davant l’actitud de l’Estat espanyol, que nega la voluntat del poble català de decidir el seu futur polític mitjançant un referèndum o una consulta que sigui homologable internacionalment.

En aquest acte, que s’ha celebrat a l’auditori del Parlament de Catalunya, el món local català ha estat representat pels membres de les directives de l’AMI i de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), presidents dels Consells Comarcals, alcaldes de capitals de comarca i presidents de les Diputacions.

Davant la reiterada negativa de l’Estat a totes les propostes sobre el futur polític de Catalunya que li han fet el Parlament i el Govern de la Generalitat, des de la legalitat i la legitimitat democràtica, els electes catalans han realitzat aquest acte públic de denúncia en què se sol·licitarà a les institucions internacionals que executin totes les actuacions necessàries per garantir que els ciutadans de Catalunya puguin decidir democràticament el seu futur polític. Els càrrecs electes presents al Parlament, en representació dels ciutadans, han signat la denúncia. Una denúncia que, divendres, 7 de novembre, es farà extensiva a tots els ajuntaments de Catalunya perquè també la puguin signar.

Finalment, els ciutadans que ho desitgin també podran signar el document aquest diumenge, 9 de novembre, coincidint amb el dia que es celebra el procés participatiu en el qual estan convocats tots els ciutadans. El dispositiu per facilitar la signatura d’ aquest document però, es farà en paral·lel al del procés participatiu.

Reunió directiva de l’AMI i l’ACM
L’alcalde de Vic i president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, i l’alcalde de Premià de Mar i president de l’ACM, Miquel Buch, han encapçalat la reunió conjunta de les dues associacions municipalistes que s’ha celebrat aquest matí a la sala de grups del Parlament de Catalunya. Durant la reunió, les dues organitzacions han expressat el seu suport total al Govern de la Generalitat per dur a terme la operativa del 9N. El president de l’AMI ha destacat que “el 9N no estem desobeint ni estem fent cap pols amb ningú ja que votar és legal en qualsevol país democràtic” i ha afegit que “hem de mantenir tota la operativa prevista perquè puguem facilitar als nostres ciutadans el seu dret a participar en aquesta jornada”.

Els alcaldes d'Almacelles, Bellvís, Puigverd d'Agramunt i Cervera
Els alcaldes d'Almacelles, Bellvís, Puigverd d'Agramunt i Cervera, signant la denúncia
Comparteix aquesta informació