L’AMI supera els 700 municipis adherits a punt de celebrar el seu tercer aniversari

Alcaldes i alcaldesses de Catalunya de l'AMI
Alcaldes i alcaldesses de Catalunya, a l'assemblea constituent de Vic

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha incrementat el nombre d’afiliats durant les setmanes prèvies al 9 de novembre i ha assolit la xifra de 706 municipis associats i un total de 29 consells comarcals, sis Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), les diputacions de Girona i Lleida i el Consorci del Lluçanès. En total, doncs, 744 ens del món local que s’apleguen actualment a l’AMI.

Des de la seva creació ara fa tres anys, el 14 de desembre de 2011, l’AMI ha crescut de forma exponencial, el que li ha permès constituir-se en una eina important del procés d’independència de Catalunya. En aquella primera assemblea constituent, és van reunir a Vic 157 alcaldesses i alcaldes amb un objectiu que tres anys després s’ha consolidat i on s’han assumit fites històriques.

El president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, destaca  que, durant aquests tres anys, “el món local ha donat un suport clau al procés, especialment en els darrers mesos”, i es per això que “l’AMI vol continuar treballant i incorporant nous membres a aquesta associació que promou la independència del nostre país i que ara més que mai necessita implicar el màxim nombre d’ens municipals”. El president de l’AMI també destaca que “el dia 4 d’octubre va ser molt important per al món municipal del nostre país ja que vam aconseguir que 920 ajuntaments de Catalunya donessin suport al procés en un acte que va reunir a tots aquests alcaldes al Palau de la Generalitat amb el president Mas per demostrar-li la nostra implicació total amb el 9N”. També la gran implicació dels municipis catalans en el procés participatiu del 9N.

Comparteix aquesta informació