L’AMI INSTA ELS AJUNTAMENTS CATALANS A DEMOSTRAR LA FORÇA DEL MUNICIPALISME

El Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), reunit avui al Casal de les Dones de Reus, ha demanat a tots els ajuntaments catalans que expressin el seu suport al procés sobiranista i a la consulta del 9 de novembre “per demostrar la força del municipalisme”, en paraules del seu president, Josep Maria Vila d’Abadal.

Aquest compromís s’ha de plasmar aquest final d’estiu en dos moments claus: el primer, al matí de l’11 de setembre, quan s’insta tots els ajuntaments catalans a celebrar concentracions de suport al procés sobiranista a les places majors de cada vila i al costat de les entitats i associacions favorables al Dret a Decidir; i el segon, immediatament després que el president de la Generalitat hagi signat la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. “Tots els municipis de l’AMI i els que no siguin de l’AMI, però s’hi vulguin afegir, celebraran un ple extraordinari amb un punt de l’ordre del dia únic, de recolzament del procés i del decret de convocatòria a la consulta”, segons ha explicat Vila d’Abadal. Els dies posteriors, l’AMI citarà els alcaldes a Barcelona per lliurar els acords aprovats en els respectius plenaris al Parlament, la Generalitat i les institucions europees. La proposta compta amb el suport de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). “Volem fer-ho a la mateixa hora i a tots els municipis, per demostrar que tenim una força institucional altíssima i que ens adherim clarament al procés i donem suport al president”, ha afegit el president de l’AMI i alcalde de Vic.

A la reunió ha estat convidat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha donat la benvinguda a la resta d’alcaldes i ha expressat la seva voluntat de suport a l’associació malgrat que l’ajuntament no estigui adherit a l’AMI, atès que la moció en aquest sentit no es va poder aprovar en el seu moment per majoria absoluta.

Comparteix aquesta informació