ELS MUNICIPIS CATALANS, PROTAGONISTES EL MATÍ DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha remès una carta a tots els ajuntaments catalans per tal que el vespre del dia 10 o el matí de l’11 de setembre celebrin concentracions a la plaça de la vila de cada localitat en suport al procés sobiranista, convidant les entitats i associacions favorables al Dret a Decidir. La resposta a la crida ha estat multitudinària i s’espera que la majoria de municipis catalans recullin aquest compromís, amb l’alcalde de la població i el consistori al capdavant. En paraules del president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, l’objectiu és “reivindicar el paper del municipalisme en tot el procés independentista, sobretot a l’hora d’explicar a Catalunya, Espanya i el món que el municipalisme hi està darrere i també hi pot estar al davant”.

En totes les concentracions és prevista la lectura del manifest de la campanya unitària de l’ANC i Òmnium Cultural, “Ara és l’hora”. Inclouran activitats tant de caire institucional com popular: ofrenes florals, sardanes, trabucaires, geganters, actuacions musicals…Fins i tot serà possible gaudir d’una trobada de motards per la independència que dibuixaran una gran “V” a la plaça Major de Vic, d’una ofrena a la tomba del Compte Guifré al Monestir de Santa Maria de Ripoll, del desembarcament de les tropes de l’Aliança de la Haia a la platja del Montgat (com la del dia 22 d´agost de 1705), o d’un acte conjunt organitzat per l’Ajuntament, la Diputació i la Delegació del Govern a Girona.

Així mateix, la publicació online Nació Digital penjarà una galeria de fotografies de tots els actes que els remetin els ajuntaments d’arreu del país el mateix dia 11 i d’aquesta forma es podrà fer un seguiment gràfic de la gran activitat que s’haurà desenvolupat a tots els racons de Catalunya.

Link al programa d’activitats d’alguns ajuntaments:

 

Comparteix aquesta informació