Vila d’Abadal: “Cal buscar la legalitat en la consulta, a poder ser amb l’acord amb el Govern central”

AMI-Xerrada-Olot-per-consulta
Els ponents durant la xerrada que es va fer a Olot, dissabte

El president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal va cloure amb Muriel Casals i Jaume Marfany el cicle de xerrades d’Estelada 2014 amb el Casal Marià d’Olot ple de gom a gom. Les xerrades al voltant de la consulta del proper 9 de novembre van acabar dissabte passat amb una taula rodona. Hi van participar Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, Josep M. Vila d’Abadal, president de l’Associació de Municipis per la Independència, i Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana. La taula va ser moderada per Albert Brosa, director d’Olot TV.

Tots els ponents van coincidir que la consulta s’ha de fer i que cal molta unitat d’acció entre la classe política i la societat civil, però per Vila d’Abadal , “alguna s’hi quedarà pel camí”. El president de l’AMI va afegir que “cal buscar la legalitat en la consulta, a poder ser amb l’acord amb el Govern central”.

Amb aquest acte, Estelada 2014 dóna per acabat el seu cicle de xerrades, que va iniciar-se el setembre, amb la mirada posada en el proper curs, quan l’entitat celebrarà els 10 anys d’existència. Asseguren que els convidats del proper any seran persones expertes en àmbits que cal tenir en compte per al futur estat català.

La vetllada va acabar amb la interpretació per part del Cor Juvenil Gaia d’Olot del Cant de la Senyera i Els Segadors, acompanyats per tota la sala del Casal Marià aixecada i acabant amb crits d’independència.

Comparteix aquesta informació