LA CONSELL DIRECTIU DE L’AMI RATIFICA JOSEP M. VILA D’ABADAL COM A PRESIDENT FINS AL MAIG DEL 2015

Reunió-de-la-Directiva-de-l'AMI-a-Caldes-de-Montbui
Els membres de la Directiva dimecres a Caldes de Montbui

El Consell directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), format per representants municipals de totes les comarques de Catalunya, ha ratificat al seu càrrec fins el mes de maig de 2015 l’actual president i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal. La decisió es va prendre a la reunió celebrada dimecres 4 de juny a Caldes de Montbui. El maig del 2015 està previst que se celebrin les eleccions municipals, a les quals Vila d’Abadal ja va anunciar que no presentarà la seva candidatura. No obstant, va manifestar que es reserva la potestat de renunciar a la presidència de l’AMI en el moment en què ell cregui convenient.

La Directiva també va tractar, entre d’altres temes, la tercera l’Assemblea General de l’AMI, que es farà a Balaguer el proper 28 de juny. En decurs d’aquesta, s’anunciarà la celebració d’un acte solemne de recolzament al procés sobiranista previst per la propera tardor, al qual es convidarà tots els alcaldes catalans, així com els representants de les principals institucions i entitats del país. En aquest acte es presentarà la que s’anomenarà “senyera de la llibertat” dels municipis.

A la finalització de la reunió, el president de AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, es va referir, en declaracions als periodistes, a l’abdicació del rei d’Espanya, Juan Carlos I: “És una qüestió que no afecta Catalunya”, va dir, “i a la qual no cal prestar-li la més mínima atenció perquè hem de continuar centrats en el procés cap a la independència”. El president de l’AMI també va valorar positivament el resultat de les recents eleccions europees i va assegurar que “clarament ha guanyat el sobiranisme” a Catalunya.

Comparteix aquesta informació