Els alcaldes de l’AMI convocaran plens extraordinaris de suport a la convocatòria de la consulta

Alcaldes i regidors membre del Consell Directiu de l'AMI, a les portes del Born Centre Cultural

Aquest dimecres davant de la porta principal del Born Centre Cultural, el Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’ha concentrat per mostrar el seu rebuig a la negativa del Congrés a la iniciativa del Parlament que, en virtut de l’article 150.2 de la Constitució, es transferís a la Generalitat les competències de referèndums. La concentració, integrada per batlles que representen cadascuna de les comarques catalanes, ha estat encapçalada pel president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i ha arrencat amb la lectura d’aquest manifest en protesta pels fets d’ahir a Madrid.

L'AMI fa públic el manifest "Adéu, Espanya!"

Entre altres aspectes, el document “lamenta el constant menysteniment de les aspiracions legítimes i democràtiques del poble de Catalunya, que ahir es va expressar amb contundència al Congrés dels diputats espanyol”. Per això, “des del món municipal es defensarà, ara i sempre, el dret d’autodeterminació dels pobles i treballarà amb fermesa per a la protecció dels drets nacionals i per la conscienciació de la ciutadania per tal que pugui exercir aquest dret”. El manifest conclou que l’AMI “facilitarà i impulsarà la celebració d’una consulta a Catalunya per tal que els ciutadans i ciutadanes, democràticament, puguin decidir si volen la independència del nostre país” i “que a les hores següents de convocar-se la consulta, els ajuntaments catalans convocaran un ple extraordinari per donar-hi suport”.

Un cop llegit el manifest, els alcaldes s’han reunit en un dels espais del Born Centre Cultural per celebrar un Consell Directiu extraordinari de l’AMI. La darrera reunió es va celebrar a Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

Comparteix aquesta informació