L’AMI i l’ANC impulsen el ‘Signa un vot per la independència’ del 22 i 23 de març a Osona i el Ripollès

Alcaldes, regidors i membres de l'ANC, a les portes de l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han acordat estrènyer la col·laboració perquè la campanya  ‘Signa un vot per la independència‘ arribi amb més força als ciutadans d’Osona i el Ripollès. Així ho han anunciat avui, en un acte a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora al qual han assistit prop de 50 batlles i regidors, Rosa Vestit, alcaldessa de Sant Quirze de Besora; Jordi Munell, alcalde de Ripoll; Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló que participava en representació de l’AMI; i Santi Pons, president de la Junta Peticional Regional d’Osona i el Ripollès de la campanya ‘Signa un vot’ que actuava en nom de l’ANC. En la presentació,  s’han fet públics els detalls de l’acord a les comarques d’Osona i el Ripollès, que es visualitzarà especialment amb la recollida intensiva de Drets de petició dels propers 22 i 23 de març.

L’acord implica que la campanya compti amb el suport logístic dels municipis membres de l’AMI (al Ripollès i Osona, el 100% dels municipis en són membres) i permetrà arribar a més punts de l’àrea i amb més força. A més, es promourà l’aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens municipals i es determinaran punts de recollida fixes. L’acord institucionalitza també la iniciativa i referma el món municipal com a actor destacat de l’actual procés polític que viu el país.

Durant l’acte de presentació, l’alcaldessa Rosa Vestit ha explicat que “ja s’ha fet molta feina, però no n’hi ha prou. Hem de demostrar que ens ho creiem i que anem plegats”. Per la seva banda, l’alcalde Jordi Fàbrega ha recordat que “el fet que siguem tants avui en aquesta sala de plens denota que, malgrat la diversitat política, és clara l’estratègia d’arribar a la independència a través dels municipis. Si l’Estat espanyol vol impedir la consulta, és bo que hi hagi un pla B”. I per a l’alcalde Jordi Munell, “cal col·laborar junts, ajuntaments i societat civil, en campanyes com aquesta i que els ciutadans vegin que la iniciativa té el suport del seu consistori”. Finalment, el representant de l’ANC Santi Pons ha explicat que el passat 11 i 12 de gener es van recollir unes 14.000 signatures a totes dues comarques i que esperen oferir punts de recollida a 73 municipis.

En clau nacional, la col·laboració entre l’ANC i l’AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98,5% de la població. En concret, a 818 dels 947 municipis catalans hi haurà presència de, com a mínim, alguna de les dues entitats. Les dues organitzacions, doncs, preveuen arribar a 300 municipis més respecte a la recollida intensiva del gener, amb la participació de més de 3.500 apoderats.

Comparteix aquesta informació