Vila d’Abadal demana als alcaldes dels Pallars la necessitat de treballar conjuntament dins l’AMI

Trobada dels alcaldes del Pallars Jussà amb el president i el vicepresident de l'AMI

El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i el vicepresident i alcalde de Balaguer, Josep M. Roigé, s’han reunit avui amb la gairebé totalitat d’alcaldes de les comarques del Pallars Sobirà i del Pallars Jussà per explicar l’activitat de l’entitat en els pròxims mesos i en especial la implicació del món municipal en les campanyes de recollida de signatures “Signa un vot per la independència”, conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la declaració de suport a la consulta del 9 de novembre o la campanya per la sobirania fiscal.

Vila d’Abadal ha volgut destacar en la seva intervenció que “si hem construir la nova Catalunya, la muntanya hi ha de ser amb la seva veu”. També ha volgut destacar la importància del treball conjunt de totes les entitats municipalistes: “Ens convé que sigueu tots de l’AMI, cal una gran unitat en el procés.”

Per la seva banda, el vicepresident Roigé ha insistit en un dels principals atributs de l’associació: “Som una entitat transversal i, en aquest procés, es necessita sumar. Hem d’estar tots junts i l’AMI n’és l’eina.” També ha fet molt èmfasi en el paper clau del món municipal en aquest procés: “En tots els escenaris de futur, els ajuntaments hi tenim un paper a jugar, els ajuntaments som importants i volem posar de relleu la vostra rellevància en el procés.” Finalment, ha destacat la presència de les comarques de Lleida des de la creació de l’AMI i que la Diputació de Lleida va ser la primera en adherir-s’hi.

Els alcaldes dels Pallars han mostrat el seu interès per l’activitat de l’AMI. En aquest sentit, Lluís Bellera, alcalde de la Pobla de Segur i membre del Consell Directiu de l’AMI, ha volgut remarcar les paraules dels dos màxims responsables de l’associació i demanar la participació dels municipis que encara no en són membres tot afirmant que “ser de l’AMI evita quedar-se fora del futur”.

La visita dels responsables de l’AMI als dos Pallars s’emmarca dins la ronda de contactes que l’organització està realitzant arreu de Catalunya i que ha tingut lloc avui a la seu del Consell Comarcal del Pallars Jussà i posteriorment a la del Pallars Sobirà. La primera reunió ha estat presidida pel president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i el president del consell d’alcaldes i alcalde d’Isona i Conca Dellà, Constantí Aranda. Al Pallars Sobirà, han encapçalat la trobada Mayte Rivero, senadora i vicepresidenta del consell comarcal, i Xavier Boloix, coordinador de l’ANC al Pallars Sobirà.

Foto de família d'alcaldes i regidors del Pallars Sobirà amb el president i vicepresident de l'AMI
Comparteix aquesta informació