L’AMI i l’ANC organitzen una recollida massiva per a la campanya ‘Signa un vot per la independència’

L'AMI convida a tots els ajuntament a aprovar una moció de suport a la campanya

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han acordat organitzar una recollida massiva de signatures dins la campanya ‘Signa un vot per la independència’, que se celebrarà els propers 22 i 23 de març de 2014 arreu de Catalunya. Amb aquesta acció, es pretén incrementar el nombre de signatures arribant a tots els racons del país. Es tracta d’una campanya que complementarà les recollides que ja s’han realitzat a molts municipis en les darreres setmanes i mesos. L’AMI ja ha distribuït entre els seus adherits aquesta moció per ser aprovada als plens municipals i als plenaris de la resta d’administracions locals. A més de donar suport a la campanya ‘Signa un vot per la independència’, la moció implica facilitar espais municipals per a la recollida de signatures i fer una crida a la ciutadania a participar activament en aquesta iniciativa.

El dret de petició, en el qual es basa la campanya, és un dret fonamental reconegut per la Constitució espanyola (article 29) i l’Estatut d’autonomia de Catalunya (article 29.5è) i és regulat per la Llei Orgànica 4/2001.  Permet que qualsevol persona natural o jurídica, prescindint de la seva nacionalitat, individualment o col·lectivament, es pot adreçar davant qualsevol institució pública, administració o autoritat, per fer peticions sobre qualsevol assumpte o matèria que puguin afectar exclusivament el peticionari o siguin d’interès col·lectiu o general. Permet, per tant, exercir el dret a la lliure determinació, que és un dret fonamental i universal que tenen tots els pobles d’acord amb la Carta de les Nacions Unides de 1945 i els Pactes Internacionals de Drets Civils i Polítics, i de Drets Econòmics, Socials i Culturals, aprovats per l’Assemblea de les Nacions Unides el 1966 i vigents a Espanya des de 1977.

El dret de petició s’exerceix mitjançant un escrit o qualsevol altre mitjà, fins i tot de caràcter electrònic, que permeti acreditar-ne l’autenticitat, on ha de constar la identitat del sol·licitant, la seva nacionalitat, si és estranger, allò que es demana, el destinatari de la petició i un lloc o mitjà per rebre les notificacions. La petició ha d’anar signada i els peticionaris poden exigir la confidencialitat de les seves dades. Poden signar-la els ciutadans majors de 16 anys i també els estrangers.

Comparteix aquesta informació