El president de l’AMI pronuncia una conferència al País Basc sobre el Dret a Decidir de Catalunya

L’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, participa avui dimarts, 22 d’octubre, en el cicle de conferències sobre el Dret a Decidir i el procés de transició nacional de Catalunya que l’entitat Batera Bai ha organitzant a Errenteria, al territori històric basc de Guipúscoa. Estarà acompanyat pel vicepresident de l’AMI i alcalde de Montblanc, Pep Andreu. Batera Bai, que traduït al català significa “Plegats Podem”, és un grup d’opinió sense entitat jurídica molt actiu des de fa tres anys. En col·laboració amb l’Ajuntament d’Errenteria, Batera Bai ha impulsat tot d’iniciatives a favor del reconeixement de totes les víctimes de la violència política i la reflexió sobre el futur de la societat basca.

L’alcalde d’Errenteria, Julen Mendoza, encapçalarà una recepció oficial als alcaldes Vila d’Abadal i Andreu aquesta tarda. Posteriorment, la conferència protagonitzada per Vila d’Abadal començarà a les 19h a la sala d’actes de la parròquia dels Caputxins del municipi. El periodista i membre de Batera Bai, Xavier Oleaga, entrevistarà l’alcalde de Vic sobre la situació actual a Catalunya i, a continuació, donarà pas a les preguntes realitzades pels assistents. És previst que Arcadi Oliveres, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona i activista de Procés Constituent, tanqui aquest cicle de conferències el proper 6 de novembre.

Els batlles de l’AMI també aprofitaran el viatge al País Basc per matenir diferents contactes institucionals, entre ells, amb els responsables d’Udalbiltza, l’assemblea de càrrecs electes i municipis d’Euskal Herria. A la passada Diada, una delegació d’Udalbiltza va visitar Catalunya per conèixer de primera mà els detalls del procés de transició nacional segons la perspectiva de l’AMI.

Comparteix aquesta informació