L’AMI se suma a l’agraïment als diputats escocesos defensors de la independència de Catalunya

L’alcalde de Vic i president de l’Associació de Muncipis per la Independència (AMI), Josep M. Vila d’Abadal, ha signat l’adhesió de l’entitat a la Declaració de Holyrood, que vol ser una mostra d’agraïment als diputats del Parlament d’Escòcia que han defensat el dret del poble català a la seva autodeterminació. Aquesta declaració té el seu origen al 1705, quan els comissionats catalans Domènec Perera i Antoni de Peguera i l’enviat de la reina Anna d’Anglaterra, Mitford Crowe, van signar a Gènova un pacte pel qual la corona anglesa prometia “la seva garantia perpètua per a assegurar els privilegis i lleis del Principat” durant la Guerra de Successió. La corona anglesa no va complir el seu compromís i va deixar el poble català a la seva sort, en manifesta inferioritat davant dels ocupants. Al 1714, diputats anglesos ja van fer sentir la seva protesta pel que s’anomenà “el cas dels catalans“.

El 14 de juliol del 2010, 14 diputats al Parlament de Westminster representants del País de Gal·les, Escòcia, Irlanda del Nord i Anglaterra, van presentar una moció perquè el Parlament britànic aprovés un acord de suport al dret de Catalunya de decidir el seu propi futur. Dos anys més tard, l’11 de setembre del 2012, el mateix diputat gal·lès que va encapçalar aquella moció, Hywel Williams, en presentà una altra a la mateixa cambra a favor de la independència de Catalunya. Uns mesos més tard, la diputada del SNP, Sandra White, amb el suport de 22 diputats més, va presentar una moció al Parlament de Holyrood, a Edimburg, en defensa del dret del poble català a la seva autodeterminació. La moció anava encapçalada amb un “Visca Catalunya”.

L’AMI convida a ajuntaments, ens municipalistes i ciutadans a mostrar el seu suport a la Declaració de Holyrood en tractar-se d’una acció més per a la internacionalització del procés nacional d’independència. Els impulsors de la campanya “El cas dels catalans” estan recollint adhesions de forma telemàtica en aquest enllaç.

Comparteix aquesta informació