La majoria d’alcaldes del Maresme signen la Declaració de Vilassar de Dalt a favor del Dret a Decidir

Alcaldes i alcaldesses signants del 'Pacte de Vilassar de Dalt'

Vilassar de Dalt ha acollit aquest dijous 5 de setembre l’acte de signatura el document que expressa el suport dels alcaldes signants a la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya i al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. El document, que compta amb el suport i l’adhesió de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), també expressa la solidaritat cap els municipis maresmencs objecte dels contenciosos de la Delegació del Govern a Catalunya. Finalment, el batlles animen la societat civil a participar activament dels actes de l’Onze de Setembre i a secundar la Via Catalana.

Dinou dels 24 alcaldes signants s’han reunit en l’acte públic de signatura de la Declaració de Vilassar de Dalt d’Alcaldes i Alcaldesses del Maresme, que ha comptat amb la presència dels tres alcaldes impulsors, Xavier Godàs, alcalde de Vilassar de Dalt; Andreu Francisco, alcalde d’Alella i Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar. A l’acte també hi han assistit els diputats al Parlament de Catalunya Benet Maimí (CiU), Pere Aragonès (ERC) i Salvador Milà (ICV), nombrosos regidors i regidores de les localitats signants així com ciutadans del poble que han volgut ser presents a la signatura. A més a més dels parlaments dels tres alcaldes impulsors de la declaració també s’ha fet una lectura íntegra de l’acord. La signatura dels alcaldes presents i el cant del Segadors per part dels assistents han conclòs l’acte.

En el marc del debat al voltant del dret a decidir en què es troba immers el país i davant la campanya de la Delegació del Govern de l’Estat Espanyol a Catalunya contra els posicionaments polítics municipals de caràcter sobiranista, 24 alcaldes de la comarca del Maresme signen la Declaració de Vilassar de Dalt impulsada pels alcaldes d’Alella, Premià de Mar i Vilassar de Dalt. Són molts els pobles del Maresme que ja han dut a terme accions que han mostrat el seu posicionament respecte la sobirania catalana, com ara la sobirania fiscal o les declaracions de territori lliure català, i un gran nombre de municipis, de manera natural i pacífica, tenen com a únics símbols les ensenyes catalana i local com a emblemes institucionals. La Declaració de Vilassar de Dalt s’ha redactat amb la voluntat de mostrar el suport dels alcaldes signants cap els municipis objecte dels atacs de la Delegació del Govern contra els posicionaments democràtics municipals.

Conscients que els ajuntaments són peces essencials en el procés que marca la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya i el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, els batlles també animen la ciutadania i la societat civil a reforçar el procés democràtic català, tot sumant esforços amb les institucions catalanes. Alhora, la Declaració de Vilassar de Dalt deixa clara la intenció dels alcaldes de continuar treballant en la gestió del dia a dia com a prioritat quotidiana del món municipal.

Ciutadans assistents a la signatura de la declaració

Els alcaldes que dónen suport a la Declaració de Vilassar de Dalt són: Andreu Francisco (Alella), Estanislau Fors (Arenys de Mar), Josep Manel Ximenis (Arenys de Munt), Ferran Armengol (Argentona), Jordi Mir (Cabrera de Mar), Lina Morales (Cabrils), Montserrat Candini (Calella), Joaquim Arnó (Caldes d’Estrac), Jesús Marín (Canet de Mar), Pere Parés (el Masnou), Joan Mora (Mataró), Francesc Xavier Garcia i Arrocha (Montgat), César Díaz (Òrrius), Joan Baliarda (Premià de Dalt), Miquel Buch (Premià de Mar), Bernat Graupera (Sant Andreu de Llavaneres), Núria Sans (Sant Iscle de Vallalta), Montserrat Garrido (Sant Pol de Mar), Miquel Àngel Martínez i Camarasa (Sant Vicens de Montalt), Joan Campolier (Santa Susanna), Joan Castan (Teià), Joan Carles Garcia Cañizares (Tordera), Joaquim Ferrer (Vilassar de Mar) i Xavier Godàs (Vilassar de Dalt).

Comparteix aquesta informació