119 ajuntaments catalans ja han aprovat la moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Alcaldes i regidors, a la Comissió Executiva de l'AMI a Tortosa

Tortosa (Baix Ebre) va acollir ahir dijous, 5 de setembre, la reunió de la Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), encapçalada pel seu president i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i a la qual va actuar com a amfitrió el vicepresident i alcalde de Tortosa, Ferran Bel. A l’Executiva, també hi van assistir els altres vicepresidents de l’entitat Josep M. Roigé (Balaguer), Josep M. Corominas (Olot) i Josep Andreu (Montblanc); a més del tresorer Josep M. Cervera (el Port de la Selva) i el vocal David Rodríguez (Solsona). Com a convidats, hi havia els batlles Carles Puigdemont (Girona), Jordi Solé (Caldes de Montbui) i Marc Mur (Flix), així com el regidor en representació de Solidaritat per la Independència (SI), Iban Lapeira.

És significatiu que aquesta reunió se celebrés a les Terres de l’Ebre, poc abans de la celebració de la Diada i de la Via Catalana, un territori que s’ha mobilitzat de forma molt significativa per omplir els 63 quilòmetres que transcorren per aquesta demarcació del sud de Catalunya. L’alcalde de Tortosa va voler agrair, en primer lloc, a tota la gent de l’Ebre que participarà a la Via “en uns percentatges molt elevats respecte altres zones de Catalunya” i també “a totes les persones que vindran d’altres punts dels país per cobrir un territori amb una baixa densitat de població”. Els alcaldes de l’AMI participaran a la Via Catalana de forma activa, molts d’ells amb la gent de les seves poblacions a diferents punts del recorregut. El president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, està previst que estigui a la plaça Sant Jaume de Barcelona (tram 736), al costat de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Després de la trobada a les dependències de l’ajuntament tortosí, el president de l’AMI va manifestar que “la nostra associació està al costat de president de la Generalitat per anar junts en aquest procés, després de marcar el full de ruta en el camí cap a la independència” en referència a les declaracions que Artur Mas havia realitzat al matí en una emissora de ràdio.

En el decurs de l’Executiva, es va analitzar diferents assumptes d’actualitat com la sobirania fiscal. Hores d’ara, hi ha 176 ajuntaments que han aprovat la moció on es mostra la voluntat d’exercir-la i n’hi ha 41 que ja estan pagant els seus impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). També es va aprovar un conveni marc de col·laboració amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de les adhesions al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Un total de 119 consistoris ja han aprovat per ple municipal la moció d’adhesió que impulsa l’AMI. La propera reunió Executiva ordinària de l’entitat se celebrarà a Solsona a mitjans de novembre.

D'esquerra a dreta, els alcaldes de Solsona, el Port de la Selva, Tortosa, Balaguer, Vic, Girona, Montblanc, Caldes de Montbui, Olot i Flix
Comparteix aquesta informació