La Diada per la Independència del Vallès Oriental aplega prop de 200 persones a la Garriga

Cadena humana a la Garriga de la Diada per la Independència del Vallès Oriental

Prop de 2000 persones, segons els organitzadors, van participar dissabte passat a la cadena humana per la independència de Catalunya que es va fer a les 17.14 hores a la Garriga, al voltant de la plaça de l’Església i la plaça de Can Dachs. La cadena era una de les activitats programades amb motiu de la Diada per la Independència del Vallès Oriental, el primer acte organitzat conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Vallès Oriental.

La jornada va aplegar a la Garriga gent d’arreu de la comarca, que va arribar al poble en tres caravanes de cotxes procedents de diversos indrets, i va ser seguida de ben a prop per nombrosos mitjans de comunicació. Hi eren presents gairebé totes les organitzacions territorials de l’ANC del Vallès Oriental i els ajuntaments adherits a l’AMI. Un dels punts culminats de la diada va ser la lectura del Manifest pel Dret a Decidir i l’Estat Propi, que va llegir la historiadora Assumpta Montellà. En el seu parlament, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, com a membre de l’AMI, va recordar que amb actes com aquest es recolzaven “els desitjos i les esperances de nombroses generacions que han lluitat i lluiten per la independència de Catalunya”. “Passat i present conflueixen en un moment històric mai vist fins ara, i no permetrem que aquesta oportunitat s’esvaeixi”, va assegurar Budó.

També va parlar el coordinador comarcal de l’ANC, Joan Guarch, i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, com a representant de l’AMI a nivell nacional. L’alcalde de les Franqueses i membre del consell directiu de l’AMI, Francesc Colomé, va llegir una carta en nom de Felip Puig, que va excusar la seva presència a l’acte. Un cop finalitzats els parlament, es va fer una botifarrada popular a la plaça de Can Dachs i, tot seguit, hi va haver les actuacions musicals dels grups Malva de Runa, Els Raska i Eurybia.

Comparteix aquesta informació