AMI i ANC sumen esforços al Vallès Oriental i preparen una ‘Diada per la Independència’ per al 20 de juliol

Alcaldes i regidors de l'AMI amb activistes de les territorials de l'ANC al Vallès Oriental

Ahir al vespre, la Sala Tarafa de Granollers es va omplir de gom a gom per acollir la primera reunió plenària del Vallès Oriental entre l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que va estar encapçalada pels dos presidents de les entitats, Josep M. Vila d’Abadal i Carme Forcadell, respectivament, i promoguda pels seus màxims representants a la comarca, l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé i Joan Guarch, de l’ANC Vallès Oriental.

En aquesta reunió es va aprovar una declaració on es remarca que les dues entitats “donen ple suport al procés endegat pel Parlament, el Govern i la Societat Civil per a la celebració d’una consulta democràtica i políticament vinculant” i també “per intensificar la campanya per exercir la sobirania fiscal”. Igualment, es fa palès el compromís “d’elaborar un pla d’accions conjuntes per tal de promoure l’extensió social del missatge que ha de permetre la realització del procés de forma integradora i on tota la població s’hi trobi identificada”. A tal efecte, “ens comprometem a difondre la campanya per exercir el dret de petició i a fer possible la cadena humana el proper dia 11 de setembre”.

En el manifest també s’acorda visualitzar la col·laboració tot celebrant, el proper 20 de julio,l la Diada per la Independència al Vallès Oriental. Diferents municipis ja es van oferir perquè es fes a la seva ciutat. Igualment es crearà una comissió mixta de treball entre AMI i ANC per avançar de forma conjunta en el procés cap a la independència.

Parlament del president de l'AMI a la sala Tarafa de Granollers

En les seves intervencions, el president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, va posar de relleu la iniciativa de sumar esforços al Vallès Oriental com “un model que podem exportar a altres comarques”. Igualment va insistir que “Catalunya ha d’aconseguir la independència, no hi ha volta enrere” i va defensar com a fórmula vàlida la Declaració Unilateral d’Independència (DUI), una opció que també va remarcar com a bona la presidenta d’ANC, Carme Forcadell, en el seu torn d’intervencions. Vila d’Abadal va parlar també de la sobirania fiscal que ja estan exercint alguns ajuntaments catalans i que, poc a poc, s’hi van sumant nous consistoris. “La sobirania fiscal és viable i possible ja que sense els diners no construirem el nostre país”, va afirmar el president de l’AMI.

Tot seguit, Forcadell va afirmar que “encara tenim molta feina per fer, començant per convèncer els que encara no creuen en la independència del nostre país”. “Ara volem convèncer per vèncer i ho podem fer”, va continuar tot demanant la participació en la campanya ‘Signa un vot per la independència’ adreçada a incentivar que els ciutadans exerceixin el dret de petició. Va concloure manifestant “que som els únics responsables del futur del nostre poble”.

Comparteix aquesta informació