L’AMI demana al PP que es replantegi el dret a decidir de Catalunya

D'esquerra a dreta, els alcaldes d'Alella, Montblanc i Vic amb els diputats del PP Millo i Calbó

Membres de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’han reunit aquest matí amb representants del grup parlamentari del Partit Popular de Catalunya (PPC), encapçalats pel seu portaveu, Enric Millo, i el secretari primer de la Mesa del Parlament, Pere Calbó. Durant la trobada, ambdues parts han exposat el seu punt de vista sobre el dret a decidir i han fet evidents les discrepàncies sobre la voluntat que Catalunya esdevingui un nou estat d’Europa. Els representants del PPC han obert la porta a plantejar un referèndum, però només si se celebra arreu de l’Estat espanyol.

Segons ha declarat el president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal,  “ens han rebut amb molta cordialitat i no han descartat la possibilitat de plantejar un referèndum… això sí, obert a tot Espanya, perquè tots els espanyols puguin expressar la seva opinió”. Pel que fa al conflicte de banderes i dels municipis declarats “territori català lliure i sobirà”, “el PPC s’ha compromès a fer-li arribar la nostra preocupació a la delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, encara que creuen que té poc marge de maniobra en estar obligada a fer complir la llei”. El proper 15 de febrer, durant l’Assemblea General de l’AMI que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú, Vila d’Abadal ha anunciat que es prendrà una decisió sobre com donar suport als municipis que són portats als jutjats per no tenir la bandera espanyola o per haver-se declarat lliures i sobirans.

Per la seva banda, el popular Enric Millo ha reconegut que “hi ha una discrepància absoluta en els objectius. No hi ha marge per col·laborar amb una associació amb un objectiu oposat al nostre”. Millo ha continuat: “Reconeixem que legítimament poden defensar la seva teoria del dret a decidir.”  I, pel que fa a la guerra de banderes, ha apuntat: “Els municipis han de complir totes les lleis, igual que es demana als ciutadans.”

A més de Vila d’Abadal, Millo i Calbó, també han assistit a la trobada els alcaldes Carles Puigdemont (Girona), Josep Andreu (Montblanc) i Andreu Francisco (Alella).

Comparteix aquesta informació