L’AMI acusa a la delegada Llanos de Luna d’obrir un conflicte innecessari amb les banderes

Els alcaldes del Consell Directiu de l'AMI, al claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès

El Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), reunit al claustre del Monestir de Sant Cugat, ha acordat demanar públicament una rectificació a la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per la seva campanya “d’imposició de la bandera espanyola” als ajuntaments catalans. El president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, ha manifestat que Llanos de Luna “ha obert una guerra innecessària que pot crear violència contra la pròpia bandera espanyola”. Segons el batlle, “aquest era un tema del qual no parlava ningú i ara està provocant un rebuig cap a la bandera espanyola. Són ganes d’obrir un conflicte social on no n’hi havia cap”.

L’alcalde de Vic ha mostrat tot el seu respecte per la gent que defensa la bandera espanyola, però ha demanat sensatesa en abordar aquest conflicte. Com ha insistit Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, això pot provocar l’efecte rebot i que “alguns pobles s’ho prenguin com una agressió als seus sentiments i vulguin fer el contrari”. Vila d’Abadal ha recordat que l’AMI posa els seus serveis jurídics a la disposició dels municipis que ho necessitin, en referència als ajuntaments que pateixen problemes per les banderes i també als que s’han declarat ‘territori català lliure i sobirà’. L’AMI redactarà una moció que demana la rectificació de la delegada del Govern perquè sigui aprovada pels plens municipals. Igualment, també s’ha anunciat que es farà una moció conjunta de suport a la Declaració de Sobirania del poble de Catalunya aprovada al Parlament.

A la trobada de Sant Cugat, a més de Vila d’Abadal i Conesa, hi han assistit Jordi Molinera, primer tinent d’alcalde d’Altafulla; Jordi Cordón, alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit; Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor; Jordi Munell, alcalde de Ripoll; Raimon Gusi, tinent d’alcalde de Vilafranca del Penedès; Jordi Garcia Ventura, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls; Lluís Costabella, tinent d’alcalde de Banyoles; Ferran Bel, alcalde de Tortosa; Josep Manel Ximenis, alcalde d’Arenys de Munt; Francesc Fabregat, alcalde de Bellvís; Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva; Jordi Martín, regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; Jordi Camps, alcalde de Vidreres; Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Martorell; Juli Gendrau, alcalde de Berga; Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre; i Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, la localitat que acollirà l’Assemblea General de l’AMI el proper 15 de febrer.

Comparteix aquesta informació