El Gironès, quarta comarca amb tots els seus ajuntaments sobiranistes

Ajuntament de Madremanya, al Gironès

El Gironès protagonitza el quart ple d’institucions locals independentistes. I és que els seus 27 ajuntaments i el seu consell comarcal s’han fet membres de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). L’últim dels municipis a formar-ne part ha estat Madremanya, governat per una llista d’independents vinculada al PSC. Es tracta, doncs, de la quarta comarca 100% sobiranista després del Pla de l’Estany (amb 11 municipis membres), el Ripollès (amb 19) i Osona (amb 51), per aquest ordre temporal. Si es té en compte les dades de població, però, el Gironès és el territori més poblat dels quatre, amb 182.922 habitants.

Les institucions locals de la demarcació de Girona s’han compromés des del primer moment amb el procés d’independència de Catalunya. De fet, les seves comarques figuren al capdavant del rànquing d’adhesions: Gironès (100%), Pla de l’Estany (100%), Ripollès (100%), Selva (92%), Garrotxa (86%), Cerdanya (82%), Baix Empordà (72%) i Alt Empordà (71%). A les terres de ponent, la Noguera i les Garrigues podrien afegir-se aviat al club de comarques amb el 100% d’ajuntaments sobiranistes. A la Noguera, només falta per ingressar Menàrguens, amb alcaldia del PSC, i, a les Garrigues, el Cogul, amb alcaldia d’ERC.

Comparteix aquesta informació