L’AMI demana a ERC la seva col·laboració per fer un govern fort que condueixi a la independència

D'esquerra a dreta, els alcaldes de Vic, Ripoll, Alella i Montblanc, la secretària general d'ERC i la regidora de Girona Marta Madrenas, avui al Parlament

Representants de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’han trobat avui amb Marta Rovira, secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Parlament. Es tracta de  la segona trobada de la ronda de reunions amb partits polítics que ha engegat l’AMI per analitzar la situació política catalana després de les eleccions del 25-N i fer palès la seva postura.

Josep M. Vila d’Abadal, president de l’AMI i alcalde de Vic, ha demanat a ERC que, com a segona força del Parlament, “treballi per fer un govern fort i valent” amb CiU i que puguin coliderar el procés fins a la constitució de l’Estat català. Vila d’Abadal ha assenyalat que els municipis veuen positivament el possible acord entre els dos partits perquè “assegura el projecte”. “Un govern és fort en funció de la gent que li dóna suport al Parlament”, ha afirmat l’alcalde de Vic, que s’ha mostrat confiat en que els dos partits sabran trobar “la millor fórmula” per servir al país. El president de l’AMI ha insistit també que en el cas que “aquest projecte no fos possible des del govern o des del Parlament, el municipalisme faria la seva consulta per demanar al poble de Catalunya si vol o no la independència”.

La republicana Marta Rovira ha manifestat que el seu partit comparteix la “visió estratègica” sobre el país de l’AMI i que la millor manera de garantir la fortalesa del futur Govern passa per assegurar “la seva estabilitat parlamentaria” en aspectes claus, com ara la convocatòria del referèndum d’independència. “Dóna molta tranquil·litat i força saber que hi ha un projecte com el de l’AMI, amb més de 600 adhesions, que comparteix l’estratègia que condueix a la consulta”, ha detallat Rovira.

A més de Vila d’Abadal i Rovira, a la trobada hi han assistit Josep Andreu, alcalde de Montblanc i diputat electe; Josep M. Corominas, alcalde d’Olot, Jordi Munell, alcalde de Ripoll; Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor; Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui; Dionís Guiteras, alcalde de Moià; Andreu Francisco, alcalde d’Alella; i Marta Madrenas, regidora de Girona.

L’AMI continuarà la ronda de reunions amb els grups al Parlament el proper dimarts, 11 de desembre. A les 11 del matí, és prevista una trobada amb els diputats electes de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i, a les 12.30h, amb els d’Iniciativa per Catalunya (ICV).

Comparteix aquesta informació