L’alcalde d’Arenys de Munt i secretari de l’AMI, ponent a una jornada internacional al Vèneto

D'esquerra a dreta, l'alcalde Ximenis, Anna Arqué, de l'EPI, i Antonio Guadagnini, secretari general de Veneto Stato (foto de Bassanonet.it)

Josep Manel Ximenis, alcade d’Arenys de Munt i secretari de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), va participar el 15 de desembre passat com a ponent a la jornada internacional sobre l’evolució de l’independentisme a diferents nacions europees que es va celebrar al Vèneto. La conferència va ser inmpulsada per l’organització Veneto Stato a Vicenza, ciutat a 75 quilòmetres de Venècia. La resta de conferenciants pertanyien a la “Comissió Internacional de Ciutadans Europeus” recentment constituïda per l’European Partnership for Independence (EPI). A més de Ximenis, van ser convidats Anna Arqué, portaveu catalana de l’EPI, cinc ponents escocesos, un flamenc i un tirolès del sud.

Catalunya és per al Vèneto el seu principal referent llatí. I pel fet d’haver iniciat les consultes independentistes, Arenys de Munt és un dels exemples a seguir. L’alcalde Ximenis va posar en comú les accions que s’estan realitzant al país, tant a nivell local com les que potencia l’AMI a nivell nacional. Igualment, va transmetre el caràcter positiu i determinat que s’ha imprès a totes aquestes iniciatives, la qual cosa ha derivat en un efecte motivador i la positivització dels processos.

Comparteix aquesta informació