ICV i la CUP donen suport a la proposta de l’AMI de referèndum en aquesta legislatura

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Santpedor, els alcaldes de Ripoll, Balaguer, Montblanc i Vic amb David Fernàndez i Adam Majó, de la CUP, a la primera reunió del matí al Parlament

Representants de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han mantingut avui dues entrevistes amb dirigents de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i d’Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) en la línia de contactes que s’està mantenint amb les forces parlamentàries després de les eleccions del passat 25-N. Tant ICV-EUiA com la CUP han mostrat el seu suport a la proposta de celebrar una consulta sobre la independència. A més dels alcaldes de l’AMI, a la primera trobada han assistit David Fernández, cap de llista de la CUP per Barcelona, i Adam Majó, cap de Relacions Polítiques de la formació. Posteriorment, els alcaldes s’han reunit amb Jaume Bosch, president del grup parlamentari d’ICV-EUIA, i Marta Ribas, diputada al Parlament.

Després de les trobades, Josep M. Vila d’Abadal, president de l’AMI i alcalde de Vic, ha manifestat que “l’AMI no vol posar cap data límit per a la consulta, hem d’esperar que hi hagi majoria de partidaris per evitar posar-la en perill. Però creiem que en dos anys s’hauria d’haver resolt”. David Fernández, diputat de la CUP, ha declarat: “Estem en sintonia amb l’AMI i que creiem que el referèndum s’ha de fer en aquesta legislatura.” També ha insistit que “la mobilització popular, és a dir, l’hegemonia social, ha portat a una hegemonia política. El dret a l’autodeterminació no pot estar condicionat perquè és un dret fonamental”. Per la seva banda, Jaume Bosch, d’ICV-EUIA, ha admès que era evident que hi ha “un grau de coincidència molt elevat”. “Estem preocupats pels detalls de la consulta, volem ser presents i decidir-los conjuntament amb tots els grups polítics, els agents socials, els sindicats, etcètera. Volem discutir-ho tots plegats i que tothom hi tingui veu”, ha indicat Bosch.

La setmana passada, l’AMI va mantenir trobades amb els grups parlamentaris de Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana (ERC). A les trobades d’avui, hi han assistit, a més de Vila d’Abadal, Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; Josep Andreu, alcalde de Montblanc; Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor; Andreu Francisco, alcalde d’Alella; Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva; i David Rodríguez, alcalde de Solsona.

Jaume Bosch i Marta Ribas, d'ICV-EUiA, amb l'alcalde Vila d'Abadal. En segon terme, els alcaldes del Port de la Selva, Montblanc, Ripoll, Balaguer i Alella
Comparteix aquesta informació