Osona, tercera comarca catalana amb el 100% de municipis independentistes

La Guàrdia Urbana de Vic hissa l'estelada a la plaça del Mil·lenari de Vic (foto d'Osona.com)

Les institucions d’Osona ja són independentistes al 100%. Tots els seus 51 municipis, el Consell Comarcal i el Consorci del Lluçanès s’han adherit a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Ahir dimarts al vespre, Olost -el municipi que mancava per fer el ple sobiranista- va aprovar per unanimitat el seu ingrés a l’entitat amb els vots a favor de cinc regidors d’ERC i dos de CiU. Amb una població de 154.304 persones, Osona s’ha convertit en la tercera comarca amb el total d’institucions locals independentistes per darrera del Pla de l’Estany (amb 11 municipis i el consell comarcal) i el Ripollès (amb 19 municipis i el consell comarcal).

Des de l’històrica manifestació de la Diada, les adhesions a l’AMI no han parat de créixer. Hores d’ara, el 61% dels municipis de Catalunya en formen part. Hi viuen una mica més de 2,5 milions de persones, el 34% de la població. A 25 comarques, ja s’ha superat el 50% d’ajuntaments membres de l’AMI i, a sis més (l’Anoia, el Baix Camp, el Berguedà, el Garraf, el Segrià i la Ribera d’Ebre),  només els manca una adhesió per superar aquest 50%. El cas de la demarcació de Girona és simptomàtic. A totes les seves comarques, hi ha una majoria de municipis sobiranistes: l’Alt Empordà (51%), el Baix Empordà (50%), la Garrotxa (86%), el Gironès (85%), el Pla de l’Estany (100%), el Ripollès (100%), la Selva (81%), la meitat oriental de la Cerdanya (76%) i els tres municipis d’Osona (100%).

Més informació i mapes, aquí

Comparteix aquesta informació