Municipis per la Independència cedeix el protagonisme als partits polítics fins el 25-N

Alcaldes de la Comissió Executiva de l'AMI, a l'ajuntament del Port de la Selva

La Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) reunida avui a El Port de la Selva ha acordat avui cedir el protagonisme mediàtic als partits polítics per evitar entrar en contradiccions amb vistes a les eleccions catalanes del proper 25 de novembre. “Que ningú pensi que deixarem de treballar per la independència, però ara és l’hora dels partits polítics”, ha explicat el president de l’entitat i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal.

L’executiva s’ha felicitat per l’èxit de participació a la Diada i pel creixement a l’adhesió a l’AMI. Hores d’ara,  554 municipis i altres 31 ens municipals (diputacions, consorcis, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades (EMD) s’han adherit ja a l’organització. La reunió ha aprovat també un pla pedagògic per explicar als mitjans de comunicació espanyols la realitat catalana i el projecte de consecució de l’estat propi. Vila d’Abadal ha insistit que el procés que ha arrencat a Catalunya s’ha d’explicar en clau positiva i que “no és contra Espanya”, i que únicament pretén que “el nostre país assoleixi el seu objectiu nacional”. I ha afegit: “Es tracta de fer pedagogia contra la por. Nosaltres creiem que, contra la por, tenim el millor antídot, que és la il·lusió.” Vila d’Abadal ha anunciat també la preparació de la propera Assemblea General a Vilanova i la Geltrú el 14 de desembre, coincidint amb el primer aniversari de l’AMI: “Estem molt contents dels suports que hem rebut de tants ajuntaments en tant sols un any.”

A la reunió de la Comissió Executiva, hi ha assistit el president, Vila d’Abadal; els vicepresidents, Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; Domingo Tomàs, regidor de l’Ajuntament de Tortosa; i Josep M. Corominas, alcalde d’Olot; el tresorer, Josep M. Cervera, alcalde d’El Port de la Selva; el secretari, Josep Manel Ximenis, alcalde d’Arenys de Munt; i els vocals, Juli Gendrau, alcalde de Berga; David Rodríguez, alcalde de Solsona; Jordi Munell, alcalde de Ripoll, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona.

Comparteix aquesta informació