El Ripollès s’afegeix al Pla de l’Estany amb el 100% dels seus ajuntaments i consell a l’AMI

Estelada al pont de Camprodon (foto de Jordi Puig (El 9 Nou)

El Ripollès també ha fet el ple independentista. Els seus 19 ajuntaments i el seu consell comarcal són membres de ple dret de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Es tracta de la segona comarca després del Pla de l’Estany amb un 100% d’institucions locals que es comprometen a treballar per un referèndum d’autodeterminació. Als 19 municipis ripollesos, hi viuen prop de 26.400 persones, mentre que als 11 del Pla de l’Estany hi viuen unes 31.200.

Feia mesos que el Ripollès se situava entre els territoris amb més membres a l’AMI, però va ser la setmana passada que es van precipitar les adhesions. En primer lloc, la de Setcases, un municipi de 176 habitants governat amb majoria absoluta per una llista independent vinculada al PSC. I, divendres passat, Camprodon, la quarta ciutat de la comarca i governada amb una còmoda majoria del Partit dels Socialistes (PSC). L’alcalde i diputat al Parlament Esteve Pujol s’hi  va abstenir. I la resta de regidors del PSC, Més Camprodon (vinculats a ERC) i CiU van donar-hi suport al ple municipal. El primer tinent d’alcalde, Josep Juncà, serà el representant del consistori a l’AMI.

El 100% independentista del Ripollès no hauria estat possible sense la feina de Vall de Camprodon per la Independència (VCI), l’organització local de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). Al llarg d’aquests darrers mesos, els membres de VCI han insistit perquè cap població ripollesa no es quedés al marge de l’onada independentista dels municipis catalans. Igualment s’ha tornat a demostrar el caràcter transversal i apolític del moviment de l’AMI, que inclou ajuntament governats per alcaldes socialistes com Centelles (Osona) Mediona (Alt Penedès) o ara Camprodon (Ripollès), entre altres.

Comparteix aquesta informació