Més de la meitat dels ajuntaments catalans s’adhereixen a l’Associació de Municipis per la Independència

Alcaldes i alcaldesses de Catalunya de l'AMI
Alcaldes i alcaldesses de Catalunya, a l'assemblea constituent de Vic

Sant Boi de Lluçanès (Osona), amb 569 habitants, ha estat el municipi que ha superat la meitat dels municipis catalans adherits a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). L’associació suma ara 475 adhesions després de la de Sant Boi de Lluçanès –474, la meitat més un– i la de Biosca, (la Segarra), que s’ha registrat després. Així es compleix amb un dels objectius plantejats a l’Assemblea Constituent, que va tenir lloc a Vic a mitjans de desembre del 2011, que volia que s’arribés com a mínim a aquesta xifra. Els acords d’adhesió s’han assolit sempre per majoria absoluta dels plens dels consistorsi. Per tant, la moció favorable a la independència de Catalunya, ha rebut el suport de 475 plens municipals.

El principal repte de l’AMI és aglutinar el 60% de la població de Catalunya per tirar endavant el referèndum que mostrarà la voluntat dels catalans d’assolir la independència. Aquest és el compromís adquirit pel seu president i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, en la reunió de la Comissió Executiva de l’AMI a Balaguer el passat 19 de març. En aconseguir aquesta fita, Vila d’Abadal afirma que: “Tenim encara molt camí per córrer i molts municipis que es poden adherir a l’associació. Per això, el nostre objectiu és convocar el referèndum en el moment en què hàgim assolit aquest sostre.” L’AMI dóna suport i respecta altres iniciatives similars, però creu que el referèndum s’ha de convocar “per guanyar”.

El passat 6 de juny, el Pla de l’Estany, que té una població de 31.169 persones, es va convertir en la primera comarca amb el 100% de les seves institucions locals i comarcals independentistes. Després del Pla de l’Estany, les comarques amb més municipis adherits són el Ripollès, amb un 89% de municipis; Osona, amb un 86%; la Garrotxa, amb un 81% i la Noguera, amb un 80%.

El proper 7 de juliol es durà a terme l’Assemblea General de l’AMI, amb tots els alcaldes, regidors i presidents de consell comarcal associats. Durant l’acte, se celebrarà la xifra assolida i es marcaran els objectius per als propers mesos. L’associació aprovarà un manifest sobre la estratègia de futur de l’associació en els propers mesos. L’acte se celebrarà a Girona, primera capital de província que defensa la iniciativa, i el seu alcalde, Carles Puigdemont, serà l’amfitrió de la trobada.

Hores d’ara, l’Associació de Municipis per la Independència compta amb 475 municipis, 23 consells comarcals i una diputació.

Comparteix aquesta informació