Vila d’Abadal: “Catalunya serà independent quan ho vulguin la majoria de catalans”

Els alumnes del Consistori Infantil i l'alcalde i president de l'AMI, a la Sala de Plens de Vic

El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha celebrat aquesta tarda una sessió amb els alumnes que enguany han format part del consistori infantil i que són de sisè de primària de totes les escoles de la ciutat. L’intercanvi d’opinions i d’informació ha estat molt fructífer i els alumnes s’han posicionat favorablement per la independència de Catalunya. També han volgut fer arribar al president de l’AMI “l’orgull que sentim com a vigatans de que el nostre alcalde lideri un projecte com aquest a nivell nacional”.

Els regidors infantils representen a la seva escola i actuen com a portaveus amb diferents temes que afecten el municipi. La independència de Catalunya ha estat un dels que s’ha tractat durant aquest curs, tant a la mateixa escola com a l’Ajuntament. Avui, asseguts a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Vic i amb l’alcalde de la ciutat i la regidora d’Educació, Anna Erra, han pogut posar en comú alguns dels temes que s’han tractat al llarg d’aquest curs escolar.

Una gran majoria de regidors infantils han manifestat que, a les seves classes, pràcticament tots els nens i nenes es mostraven favorables a la independència de Catalunya, excepte a una escola de la ciutat on no es contemplaria aquesta majoria. El president de l’AMI els hi ha preguntat si els alumnes nouvinguts es mostraven favorables a la creació d’un estat propi i, també, una àmplia majoria ha manifestat que sí. Potser els alumnes més reticents eren els que tenien “família a Espanya”, ha explicat una regidora infantil, perquè “potser es pensen que amb la independència hi hauria un mur, una frontera entre els dos països i això en cap cas ha de ser així”. També han manifestat a l’alcalde que molts nens “pensen el que pensen el seus pares” respecte a aquest tema perquè potser “encara no tenen un criteri propi”. Vila d’Abadal els hi ha dit que “la vostra generació teniu la missió d’explicar bé perquè Catalunya vol ser independent” i en aquest sentit “us demano la vostra col·laboració”.

També els hi ha preguntant si els hi agradava que el seu alcalde liderés aquest projecte i la gran majoria ha dit que sí: “Ens sentim molt orgullosos que sigui així”, ha manifestat una regidora o bé “la ciutat de Vic és ideal per portar la davantera en aquests temes”, ha afirmat una altra.

Les reflexions dels nens i nenes han estat espontànies però també amb molt de sentit comú. Així un nen ha preguntat: “Per què Espanya no ens vol donar la independència?”, un altre ha apuntat que “Espanya s’està aprofitant de nosaltres” i una tercera que “és de justícia que ens reconeguin els nostres drets com a poble”.

L’alcalde de Vic els hi ha explicat que l’Estat espanyol “té molt clar que Catalunya és una nació però no ens ho vol reconèixer” i també que els hi ha fet veure que amb un estat independent “podríem gestionar els nostres diners i els temes que ens són propis” i per tant “ja no parlaríem de crisi”. Tot i això, Vila d’Abadal ha volgut puntualitzar que “volem un estat independent des de la democràcia i la pau” i que “hem d’evitar l’odi”.

Vila d’Abadal ha tancat la sessió manifestant que “Catalunya serà independent quan ho vulguin la majoria de catalans” i que “per ser independent has de tenir el sentiment de voler-ho ser”.

Avui per avui, l’AMI compta amb 448 municipis adherits, 22 consells Comarcals i 1 Diputació.

Comparteix aquesta informació