Els alcaldes de l’AMI expliquen el seu projecte a la presidenta del Parlament

Al costat de la presidenta del Parlament i en sentit invers a les agulles del rellotge, els alcaldes de Vic, Balaguer, Ripoll, Arenys de Munt, Montblanc, Port de la Selva i la diputada i regidora de Tortosa

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha presentat aquest matí el seu projecte a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert. La comitiva de l’AMI ha estat encapçalada pel seu president i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i formada pels alcaldes de Balaguer, Josep M. Roigé; Ripoll, Jordi Munell; Montblanc, Josep Andreu; el Port de la Selva, Josep M. Cervera; Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, i la regidora de Tortosa i diputada al Parlament, Meritxell Roigé.

Vila d’Abadal ha explicat que l’Associació de Municipis per la Independència està formada per institucions que representen el món local (a dia d’avui 311 municipis, 15 Consells Comarcals i 1 Diputació)  i que té com a principal objectiu sumar esforços per aconseguir un estat propi per a Catalunya, en el marc dela Unió Europea. També ha detallat que es va constituir a Vic el 14 de desembre de 2011 “i en molt poc temps hem aconseguit moltes adhesions a nivell territorial”. A l’Assemblea Constituent ja hi van concórrer 157 municipis.

El president de l’AMI ha detallat que venim “del moviment de les consultes populars i de la gran manifestació del 10 de juliol i també dels municipis moralment exclosos de la Constitució arran de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut”. Ha afegit que ens uneix “el sentiment de ser un país independent” i “volem representar Catalunya al món des del municipalisme”. També ha posat de relleu que la voluntat de l’AMI és treballar conjuntament amb altres associacions i plataformes que tenen el mateix sentiment i sobretot “estar al costat de la societat civil”.

Vila d’Abadal ha afegit que “demanem el recolzament del Parlament i del govern català” per tal que ens assessori en determinats temes i que nosaltres els puguem transmetre a tots els municipis adherits. Respecte a la reunió d’aquest matí amb la presidenta del Parlament, l’alcalde ha remarcat que s’ha realitzat una petició als serveis jurídics sobre dos temes que estan d’actualitat com ‘les banderes’ i també sobre la proposta “de pagar els impostos a l’Agència Catalana en comptes d’Hisenda”.

Comparteix aquesta informació