L’AMI enviarà un manifest al president del Parlament europeu donant suport a l’ús del català a les institucions comunitàries

Avui a Montblanc s’ha constituït la Comissió Directiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) formada per un municipi en representació de cadascuna de les 41 comarques catalanes. Amb aquest òrgan, l’Associació de Municipis per la Independència queda plenament constituïda amb els seus tres òrgans de govern, que a part de la directiva són l’Assemblea General, on hi ha tots els municipis membres, i la Comissió Executiva, formada per un nucli reduït d’alcaldes i d’alcaldesses.

Alcaldes i regidors de la Comissió Directiva de l’AMI a l’antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc

El president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha explicat als alcaldes de la directiva els objectius per a l’any 2012 i totes les accions que s’han dut a terme fins ara. A més, ha manifestat que a dia d’avui hi ha 348 ens que representen el món local; “331 Ajuntaments, 16 Consells Comarcals i 1 Diputació” que en són membres. I l’objectiu és arribar a la pròxima assemblea que es farà el 19 de juny a Girona amb més de la meitat dels municipis de Catalunya.

Entre altres coses, l’AMI treballa conjuntament amb altres entitats o associacions per fer el referèndum de la independència “quan tinguem clar que guanyarà el sí”, segons Vila d’Abadal. “Això vol dir que ens el plantejarem quan tinguem el 60% de la població de Catalunya”.

Entre els objectius de l’AMI hi ha crear consciència social a nivell de Catalunya o sigui “explicar-ho bé als catalans, però també anar a Espanya i a Europa. Concretament es treballa per poder realitzar una visita a la Unió Europea i a les Nacions Unides”.

El president de l’AMI ha manifestat que un dels acords que s’ha pres avui a Montblanc és “recolzar la iniciativa del president del Parlament Europeu, Martin Schulz, que el català sigui idioma oficial a Europa”. En aquest sentit se li enviarà un manifest expressant aquesta idea i on es recull la voluntat dels membres de l’AMI.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha manifestat que és un goig “entroncar la tradició catalanista de la vila ducal amb l’Associació de Municipis per la Independència”.

Acabada la reunió membres de la Directiva de l’AMI s’han dirigit al Monestir de Poblet on han ofert una corona de llorer a la tomba de Jaume I el Conqueridor.

Comparteix aquesta informació