Primera reunió executiva de l’Associació de Municipis per la Independència

Primera reunió executiva de l’Associació de Municipis per la Independència
A l’esquera, l’alcaldessa de Santpedor, l’alcalde d’Olot, l’alcalde de Montblanc, el regidor de Tortosa, l’alcalde del Port de la Selva, l’alcalde de Balaguer, la cap de gabinet d’alcaldia de l’Ajuntament de Vic, i l’alcalde de Vic. A continuació, l’alcalde i la regidora d’Arenys de Munt, l’alcalde de Solsona, l’alcalde de Girona, l’alcalde de Ripoll i l’alcalde de Berga

Ahir al matí es va celebrar a Vic la primera reunió del Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència, creada a Vic el passat 14 de desembre de 2011. En aquesta primera reunió es va marcar un calendari d’actuacions i també es va definir l’estratègia a seguir en els propers mesos.

Va presidir la reunió l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i hi van assistir tots els membres de l’executiva que són Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; Josep M. Corominas, alcalde d’Olot; Josep Andreu, alcalde de Montblanc; en representació de l’alcalde de Tortosa hi va ser present el regidor Domingo Tomàs; Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva; Josep Manel Ximenis, alcalde d’Arenys de Munt; Juli Gendrau, alcalde de Berga; Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor; David Rodriguez, alcalde de Solsona i Jordi Munell, alcalde de Ripoll. Com a convidat hi va assistir l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Entre altres objectius, l’AMI treballarà per aconseguir el màxim de municipis associats i també d’altres organismes que representen el món municipal com Consells Comarcals i Diputacions. En les properes setmanes es determinaran els municipis que resten per configurar el Consell Directiu com a vocals en representació de totes les comarques catalanes.

Es va marcar un calendari de relacions institucionals per donar a conèixer l’Associació a diferents estaments governamentals com pot ser el Govern de Catalunya o el Parlament però també d’altres de caire internacional com la Comissió Europea o fins i tot les Nacions Unides. També es va crear una comissió per avançar, colze a colze, amb les diferents entitats, assemblees o organitzacions que en aquests moments treballen per la independència de Catalunya.

També es va acordar iniciar les tasques per definir una bona estratègia de comunicació. Finalment es va decidir que la propera Assemblea es celebraria a Girona el proper mes de juny.

Comparteix aquesta informació